Kopparleden teaterlag

Om teaterlaget

Kopparleden teaterlag ble stiftet i januar 2011 og har som mål å utvikle og fremføre scenekunst hovedsakelig med tilknytning til Trysil/ Engerdal/ Østerdalen og i samarbeid med lokale aktører.

Kopparleden teaterlag består av en blanding av profesjonelle aktører og dyktige amatører. Vi setter samhold og spilleglede høyt, sammen med kunstnerisk kvalitet og nyskapning. Vi søker å lage identitetsskapende kulturopplevelser og god scenekunst i utfordrende scenerom, ofte i regionens naturlige omgivelser.

Første produksjon var Anna i ødemarka, et utendørs teaterstykke inspirert av Dagfinn Grønosets bestselger fra 1972. Anna i ødemarka ble spilt på Engerdal Setermuseum sommeren 2011, og som nå spilles hver oddetalls-sommer.

I desember 2011 fremførte Kopparleden sin andre produksjon, Den vesle bygda, en utendørs juleforestilling for hele familien basert på Alf Prøysens «Den vesle bygda som glømte at det var jul». Premieren var på Skrivargarden på Drevsjø, hvor det ble spilt 2 forestillinger, og 2 forestillinger på Trysil Bygdetun påfølgende dag.

Både Anna i ødemarka og Den vesle bygda ble også spilt i 2012.

I juli 2012 fikk vi oppdrag i å lage en forestilling for Trysil historie- og museumslag. Forestillingen Buføring ble spilt på Trysil Bygdetuns seterdag og var en skildring av en sommer på setra. I februar 2013 fulgte vi opp med en visning under historie- og museumslagets temadag, Livet i skogen, sammen med barn fra Trysil barne- og ungdomsskole.

Sommeren 2013 hadde nok et originalt utendørsteater premiere på Engerdal setermuseum. En såmmårnattsdrøm er basert på Shakespeares A midsummernights dream  i Halldis Moren Vesaas oversettelse, og ble spilt på og rundt fiskedammen tilknyttet museet.

I 2014 feiret vi Prøysens hundreårsdag med barneforestillingen «Lillebror» som ble spilt flere steder i Trysil og Engerdal, og grunnlovsjubileet med «Her er jenta si som har vaska seg» som ble spilt på Teater Innlandets demokratifestival ROPERT! på Lillehammer i november.
Vi deltok også på Volumfestivalen i Elverum medEn midtsåmmårnattsdrømsamt bidro til Blokkodden Vilmarksmuseums trollparkåpning.

2015, 2017 og 2019 spilte vi igjen Anna i ødemarka, som nå er blitt en tradisjon hvert oddetallsår.

2016 presenterte vi en helaftens forestilling med middag og mord; Musefella av Agatha Christie som spilles i påsken i Engerdal.

2018 er året for mange nye samarbeidsprosjekt, blant annet Bismak av blod Heme dine. Vi gleder oss.

2020 samarbeider vi med festivalen «Heme dine» og presenterer konsertforestillingen Vise i (kor)onna  7.-8. august.

2021 feirer vi 10-årsjubileum og vil ha en rekke midnre arrangement i gjennom året. 5.-8. august spilles jubileumsversjonen av Anna i ødemarka. 


2011

2 Comments

  1. Irene 9. august 2019

    Hei er det slik dere tar på dere oppdrag utenfor Engerdal? Da snakker vi Osen og husmannsplassen Solli, der kunne jeg tenkt ett oppsett med teater i en sjanger ‘ om livet på gammel gårder i 1900 ich’ har dere noe tips?

Leave a Reply

© 2024 Kopparleden teaterlag

Theme by Anders Norén