Kopparleden teaterlag

Takk for en fin Kopparfest

Nye og gamle medlemmer i Kopparleden teaterlag var samlet til kurs og dugnadshelg med flere sosiale aktiviteter på spelplassen i Engerdal siste langhelgen i juli.

Teaterlaget ønsker å ivareta bygningene på spelplassen vår til fremtidig bruk, samt ha muligheter for videreutvikling og oppbevaring av kostymer, rekvisitter og annet vi eier. Kursleder og tradisjonshåndverker Henning Søndmør i Sømåen tradisjonshåndverk gav deltagerne på takstikkekurs grundig innføring i hvordan man legger nytt tak. Dette førte til at noen av bygningene nå står vanntett i minst førti år til. Kunnskap om værpåvirkning, materiale og teknikk er viktig for tilstanden på takene fremover, samt at taket i seg selv ser vakkert ut.

I fjor fikk vi kjøpt nye tribuner som står nært til spelplassen i gamle, rustne containere. Disse har ikke vært noe vakkert syn, så vi er glade for at kunstnertalentet Maria Helena Granli Kvam ville holde malekurs slik at containerne fikk ny utsmykning som passer godt inn på stedet. Maria studerer kunst med fordypning i maleri i Edinburgh, så kursdeltagerne fikk grundig innføring i maleteknikker og hvordan man bygger opp et motiv. Maria vil ferdigstille arbeidet i løpet av august, så vi har troen på at dette blir Engerdals nye turistattraksjon.

Kurs for barn og ungdommer i teater og scenekamp resulterte i slossing og utdrag fra «Anna i ødemarka» Vi er imponert over kvaliteten etter kun få dager med øving under Anders Kippersund og Synnøve Bryde sin stødige instruksjon. Fremføring for foresatte og andre medlemmer på spelplassen ble en suksess.

Takk til Engerdal kommune, Frifond og Studieforbundet kultur og tradisjon for at Koppafest ble mulig!

Foto: Marianne Danielsen Søgaard

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2024 Kopparleden teaterlag

Theme by Anders Norén