Kopparleden teaterlag

Stomp, dans og a Tore

Årets kulturminnedager er over og barn og ungdommer fikk leve seg inn i historien i teaterworkshopen «Hvem er du og hvem var her før deg?» 4.september på Trysil bygdetun.

Tekst og foto: Marianne Danielsen Søgaard

Det er andre året på rad at vi arrangerer denne dagen under kulturminnedagene og vi er så heldige som har med oss ivrige, talentfulle og nysgjerrige deltagere som allerede før arrangementet kom med ønsker om å lære seg mer om livet på gården før, bake stomp og danse. For hva gjorde egentlig barn og ungdom før det de gjør nå?

Vi startet i 2022 før Odd Mandfloen fra Anno museum tok med deltagerne tilbake i historien på Trysil bygdetun. Hvem bodde i bygningene? og hvordan var det å vokse opp på 16, 17 og 1800-tallet? Odd besvarte mange gode spørsmål og forklarte hvordan livet kunne ha vært.

Kostymer gjør det lettere å leve seg inn i en rolle og historien. Klappdans og reel ble raskt innøvd sammen med instruktør Synnøve Bryde.

Til lunsj eller rettere sagt «duggurd» så lærte vi å bake stomp med instruktør Isabelle Haugen Strand. Ekstra god med mye smør og brunost på.

Livet på gården byr på mange forskjellige arbeidsoppgaver. – Kan vi være i potetåkeren bare litt til?

Instruktør Isabelle Haugen Strand innleder deltagerne med en skikkelig skrønehistorie før de deles inn i grupper for å dramatisere sine egne tablåer ut fra det de har lært gjennom dagen.

Foresatte fikk komme for å se utdrag fra hva deltagerne har jobbet med. Spennende å se hvor mye man får til på kort tid. Vi fikk til og med møtt a Tore(huldra). Vi håper vi sees neste år!

TAKK til Kulturminnedagene, Anno(Trysil bygdetun) og Trysil kommune for støtte og samarbeid slik at dette ble mulig.

For mer om dagen, les sak fra Lokalavisa her: Spilte seg tilbake i tid

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2024 Kopparleden teaterlag

Theme by Anders Norén