Kopparleden teaterlag

Velkommen til kunstutstilling med Maria Helene Granli Kvam

Maria er årets spelkunstner under «Anna i ødemarka» 2023. Hun har vært med på scenen i flere av Kopparledens forestillinger, holdt kurs og utsmykket containeren vår.

Maria har en egen evne til å få frem ulike stemninger, detaljer og dybde i maleriene sine ofte inspirert av naturen i ødemark. Vi har stilt henne noen spørsmål for å bli enda bedre kjent med dette kunstnertalentet.

Tekst: Kopparleden teaterlag Foto:Privat/Kopparleden

Hvem er du?

– Jeg heter Maria, jeg er 24 år og har drevet med kunst hele livet. I juli ble jeg ferdig med en master i fine art fra The University of Edinburgh, og for øyeblikket bor jeg og jobber i Edinburgh. På siden driver jeg fortsatt med kunst, og jeg har fått æren av å være spelkunstner for Kopparleden Teaterlag i år!

Hvor henter du inspirasjonen din fra?

-Jeg tar mye inspirasjon fra naturen, særlig fra Engerdal, og det er ofte motivet for maleriene mine. Jeg maler for det meste landskapsmalerier og prøver å få frem stillheten og friheten man føler ute i naturen i Engerdal. Dette gjør jeg gjennom å ofte male skumring, og jeg pleier å inkludere noen få menneskeskapte ting her og der for å hinte til at det ligger en skjult fortelling i motivet. Som oftest blir det veier, stier eller små hus. Maleriene mine har også for det meste en ganske lik atmosfære og vanligvis ganske likt fargepalett. Som oftest maler jeg på lerret av tre og jeg bruker akrylmaling fordi jeg føler jeg kan få til flere detaljer med det raskere enn med andre typer maling. 

Hva betyr kunst for deg?

-Kunst for meg betyr veldig mye fordi det gir meg muligheten til å kommunisere tanker og følelser uten å bruke ord, noe jeg synes er veldig fint. Jeg er også veldig glad i å være kreativ, så å male gir meg mye! Nå som jeg bor i Skottland er det også ekstra fint å male natur fra Engerdal siden jeg føler at jeg plasserer meg selv i skogen jeg maler og det føles som om jeg er hjemme.

Bestillingsverk til Kopparleden

Maria har malt et bestillingsverk til Kopparleden med den engelske tittelen «Dusk», hva tenker du at den norske tittelen kan være? Her kan du se noen bilder fra prosessen til Maria fra skisse til ferdig maleri.

Du kan se maleriene hennes stilt ut i Løa på spelplassen i forestillingsperioden. Her kan du også se bestillingsverket hun har malt til oss. Verket er også motiv på både kopp og handlenett som du får kjøpt på spelplassen i Krambua vår. Velkommen til ødemarka!

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2024 Kopparleden teaterlag

Theme by Anders Norén